Парламентарната комисия по енергетика отхвърли предложението на ГЕРБ-СДС да се отмени

...
Парламентарната комисия по енергетика отхвърли предложението на ГЕРБ-СДС да се отмени
Коментари Харесай

Енергийната комисия не прие отмяна на дерогацията на Лукойл

Парламентарната комисия по енергетика отхвърли предлагането на ГЕРБ-СДС   да се анулира в тридневен период дерогацията на " Лукойл " за работа с съветски нефт.

Законопроектът беше подсилен от петима депутати, четирима се оповестиха срещу, а петима се въздържаха.

В законопроекта се показва, че рафинерията на " Лукойл " в Бургас заобикаля възбраната на Европейски Съюз за търговия в страни членки с артикули, създадени от съветски нефт. има за цел да реализира синхронизиране с европейското законодателство, защото с дерогацията България де факто заобикаля европейските наказания против РФ.

Целта на глобите е да лимитират приходите на РФ от петрол, а оттова и опцията да водят военни дейности. В законодателната самодейност се показва още, че с издействаната дерогация от държавното управление на Кирил Петков рафинерията на " Лукойл " в Бургас преработва на ниска цена съветски нефт и продава горивата на високи цени, като по този метод наваксва изгубените доходи от цените на съветския нефт " Уралс ".

Анализът на разноските и приходите по предварителна оценка на взаимоотношение демонстрира, че с получената дерогация се нарушава и конкурентоспособността в района, защото страните, прилежащи на България, не преработват съветски нефт и създаваните горива са с по-висока себестойност. Но все пак не се чака повишаване на цените на горивата, защото " Лукойл " продава горивата на цени по отношение на цените в района към България.

По време на съвещанието енергийната комисията обаче одобри предлагането на ПП-ДБ Национална агенция за приходите да събира директна през България от 20 лева на мегават вместо " Булгартрансгаз ".
 Пеевски и Добрев желаят прокуратурата да ревизира Обновена
Пеевски и Добрев желаят прокуратурата да ревизира " Лукойл "

Дружеството е готово да спомага на независимо следствие, да опровергае клеветите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР